Labrador Retriever Köpekleri

Labrador Retriever köpekleri,av köpekleri,avı bulup getiren köpeklerdir.Kanada ırkıdır.Dünyaya Kanada,dan yayılmıştır.Suda avı bulup getirme,rehber köpek,itaat yarışmaları,bulma getirme saha yarışmaları için çok uygundur.Ömürleri ortalama 10 ile 12 yıl arasındadır.




Labrador Retriever köpekleri,çok uysal sabırlı oldukça zeki,sadık,itaat etmeye hevesli ve hareketli bir köpektir.Özellikle suda oynamayı çok sever.çok karekterli bir köpektir.insanların ailesinin bir parçası olduğunu hisettirmeye gereksinimi vardır.Bekçilik yapabilirler ancak kendi başlarına bırakıldığında çevreye zarar verebilirler.







Koku alma duyusu çok gelişmiştir. Efendisiyle uyum içinde çalışmayı bilir. Bataklık ve sulu arazilerde avı getirme konusunda mükemmeldir. Suya dalma alışkanlığını yüzyıllarca sürdürmüş, ağlarını toplayan balıkçılara yardımcı olmuştur. Soylu, sağlıklı ve dayanıklı bir köpektir.

Labrador Retriever çalışmayı seven enerjik bir köpektir. Bol egzersize gereksinimi vardır. Labrador obur olabilir bu nedenle diyetine ve egzersiz düzeyine dikkat edilmelidir.