Newfoundland Köpekleri


Newfoundland köpekleri,çilik köpeği,koyun sürüsü koruma köpeği olarakcinslerine göre ayrılırlar.Köpekler Kanada ırkına aittir,dünyaya Kanada.dan yayılmıştır.genel olarak baskın renk siyahtır.su köpeği olarakta bilinir.Ömürleri ortalama 7 ile 10 yıl arasındadır.






Newfoundland köpekleri büyük cins köpek cinslerindendir. Güçlü, zarif, uyumlu, çevik ve dayanıklıdır. Önemli  özellikleri olan bir köpektir. İyi, cesur, cömert, zeki ve insana yakın. Lord Byron bu cins hakkında şunları yazmıştır: "... Cesareti vahşilikten uzaktır. İnsana ait kusurları taşımaz, fakat onun tüm erdemlerine sahiptir." Aynı zamanda sabırlı bir köpektir. Yabancılara karşı iyi davranır ve efendisine karşı son derece dikkatlidir.




Newfoundland köpekleri , içgüdüleri sayesinde bir suda kurtarma köpeğidir. Pek çok kişi hayatını bu ırkın üyelerine borçludur.

Bir gemi kazasından sonra cankurtaran sandalına sığınan yirmi kişiyi güvenle sahile çeken bir Newfoundland'a 1919'da altın madalya.ya layık görülmüşlerdir. Bu köpek suların Saint Bernard'ı olarak anılmışlardır..

Şimdilerde,de daha güvenli gemileri ve gelişmiş iletişim araçları bu köpeğin profosyonel faaliyetlerini sınırlandırmıştır, ama gene de Newfoundland güzel, vefalı ve hoş bir arkadaşın tüm özelliklerini taşımaya devam ederler.