Weimaraner Köpekler


Weimaraner Köpekler
kısa ve gri tüyleri , orta büyüklükte zarif , atletik bir köpektir. Baş ve kulaklar vücudun geri kalanına göre biraz daha açıktır. Başı uzun , soylu; çeneleri güçlüdür. Gözler amber rengi, mavi-gri ya da gri olabilir. Burun gridir. Kulaklar orta uzunlukta, sarkıktır. Sırt çizgisi omuzlardan geriye doğru hafifçe düşer. Ön bacaklar yere dik ve birbirine paraleldir. Weimaraner yüzmesini kolaylaştıracak perdeli ayaklara sahiptir.








Irk bir kaç yüzyıllıktır. Bir Weimaraner 1600'lerde yapılmış bir Van Dyck tablosunda görünmektedir. Orijini konusunda çeşitli teoriler vardır. Bazıları eski Alman pointer'larında görülen albinizm sonucu doğduğuna inanmaktadır. Diğerleri ise Alman Tazısı Braken'dan geldiğini düşünmektedir. Bir başka gurup ise Weimar Dükü Karl August'un bir pointer ile sarı renkli başka bir pointer'ı çiftleştirmesinden ortaya çıktığını iddia etmektedir. Weimaraner bir pointer ve çok amaçlı av köpeğidir. İlk başlarda büyük avların izini bulmak ve yakalamak için üretilmiştir. Büyük avlar azalınca daha küçük avlara adapte olmak zorunda kalmıştır. Ayrıca sudan vurulan avı geri getirme konusunda da iyi bir ünü vardır. Weimaraner İngiltere ve Almanya'da arama&kurtarma köpeği ve rehber köpek olarak kullanılmıştır







 Weimaraner Köpekler güçlü av köpeği , av Weimaraner köpekleri hakkında bilgi , satılık weimaraner köpek , satılık av köpekleri , satilik weimer köpek , weimaraner satilik , satlık av tazıları , satilik wiemaraner , av köpekleri tazı satılık , weimaraner av köpeklerikonuları hakkında bilgi içermektedir.